Dit is lankal bekend dat mense met atipiese passies anders deur die gesin, geliefdes en die samelewing gesien word. Dit is immers bekend dat die interessantste stokperdjies is: "reis klein en groot", "musiek" (luister natuurlik, want jy moet jou boude beweeg om iets te speel) en Netflix en chill (ja, jy het my - ek gebruik 'n tinder). Waarheid? Vandag sal ek u waarnemings oor die reaksie op my "slim passie" aan u voorlê. Aanvaar my familielede dit? U sal dit in hierdie kolom uitvind.

Daar is een ding wat u aanvanklik van my moet weet. Ek is mal oor Marvel-films. Iron Man is een van my gunsteling helde. Ek het altyd gesien hoe Tony Stark met 'glasoë' saam met Jarvis saamwerk. Dit is hoe my slim passie gebore is. Ek hou nie van verveeldheid nie, wat beteken dat ek probeer om na baie interessante aktiwiteite te kyk. Dit het begin met die speel van kitaar en terrariums. ventriloquisme, illusie en "sirkuslewe". U kan sê dat my geliefdes weet wat om van my te verwag. Wat van mense wat ek pas ontmoet het? Die meeste reageer op dieselfde manier. Eers is dit volle nuuskierigheid en dan 'n terugkeer na die werklikheid. Hoe lyk dit met 'n slim passie? Ek moet erken dat dit 'n bietjie anders is. Ek sal begin argumenteer met my onmiddellike familie en dan na my vriende gaan (met betrekking tot die mense wat ek net leer ken - ek praat nie regtig daaroor tydens my eerste vergaderings nie). Ek het my slim passie begin met die skoonmaak van robotte (eers wou ek Roomba koop, maar toe besluit ek Viomi v2 Pro)

Dit maak nie sin nie

Toe ek my ouers vertel het van die idee om so 'n 'uitvinding' te koop, het ek gehoor dat dit geen sin maak nie, dat dit sleg opruim, dat die woonstel te klein is en dat dit nie matte kan hanteer nie. Dit was die geval totdat die ouers sulke toerusting as 'n geskenk gekoop het. Dit blyk dat die robot glad nie so sleg is nie. Dit kan beter en deegliker skoonmaak. Dit gaan waar 'n gewone stofsuier nie kan bereik nie. Nou het die hele gesin stofsuiers - van my Viomi v2 pro tot Roborock en Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro. K.

Die volgende mense is my naaste vriende. Ek het by hulle gehoor dat daar meer probleme is met die demontage van so 'n robot as met die skoonmaak self (ja, dit het gehandel oor robotte met 'n stelsel wat outonome maaiers nou het - dit wil sê dié wat hul grense "op die draad stel". Ek het ook by die werk gehoor dat die robot maak nie deeglik skoon nie, ek het selfs die volgende woorde van iemand gehoor: "Ek wil dit self skoonmaak" (groete aan my kollega!).

My volgende slimtoestel was spreker van Google. Wat ouers betref, was daar geen groot probleme nie (die Google Home Mini is goedkoop. Dit is immers 'n spreker). Onder vriende het sy aankoop ook nie opgemerk nie. Voorheen het ek al die stemassistent op my foon gebruik, meestal toe ek motor bestuur het, so dit was nie 'n verrassing nie. Slim skakelaars was die volgende stap. Die reaksies was soortgelyk: "Waarom so iets as u die lig met die hand kan aanskakel, nie met die stem nie ...". Presies. My doel is om my woonstel so te ontwerp dat dit nie sigbaar is dat dit 'n slim huis is nie. Die ligte kan steeds met die hand aangeskakel word danksy die Q-touch-aanraakskakelaars (u kan die resensie sien tutaj).

Alles is onsigbaar

Anders as slim gloeilampe en ander soortgelyke oplossings. As ek dit nie aan my familie en vriende gesê het nie, sou hulle nie eens gesien het dat dit 'n slim huis is nie. 'N Goeie voorbeeld is my vriend van die universiteit wat ek vir 'n koffie genooi het. Aan die einde van die vergadering het ek presies gewys wat my woonstel kan doen. Haar reaksie was van onskatbare waarde. "Ek is bang vir hierdie woonstel" - gesê in 'n effens speelse toon. Presies, maar is almal oortuig van die slim huis?

Eerder nie genoeg om meer (of enige) oplossings van hierdie soort in te stel nie, maar hulle kan die voordele van hierdie oplossings raaksien. Ouers sien die voordele van 'n stofsuier en 'n bewakingskamera in. Vriende merk positiewe op soos die feit dat ek die hele huis van oral in die wêreld kan beheer, en besparings wat spruit uit byvoorbeeld die instel van verskillende soorte "tonele". By die werk begin hulle belangstel in die Google-assistent (en dit het alles begin met die weerfunksie op die telefoon).

Ek praat ook gereeld met my vriende oor my ontwikkelingsplanne vir slim huis. Dan sien ek die belangstelling. Hulle kan ook raad gee oor wat om by te voeg. Dit is interessant dat my vriende gereeld raad vra oor verskillende toestelle wat die lewe vergemaklik. Dit is 'n lekker gevoel, maar net soos met enige passie, moet jy 'n soort kennis opdoen om nie op die muur te val nie.

Hoe gaan dit met jou?

Sal dit dieselfde met jou wees? Daar is 'n goeie kans dat jy dit sal doen. Miskien sal u ook u passie aan u vriende versprei. Dit is moontlik dat ek dit makliker gehad het as gevolg van my ongewone passies. Daar is geen duidelike antwoord hierop nie. Wat ook al gebeur, onthou. Slim passie is heeltemal absorberend. Daar sal altyd iets wees om reg te maak of by te voeg. En jou vriende? Hulle sal u stokperdjie begin verstaan ​​as u hulle daarvan vertel en die voordele daarvan bekendstel. Dit is die sleutel tot begrip.

En hoe het jou naaste op die feit gereageer dat jou huis "woon"? Deel in die kommentaar.


Paweł is 'n baie positiewe persoon wat meer as een geheim het. Hy hou van Google Home en alles wat daarmee gekoppel kan word. Hy is nie bang om sy mening uit te spreek nie, en sy doel is om 'n slim huis te ontwerp sodat dit nie sigbaar is nie. Hy beoordeel graag Smart Home-produkte en kameras - byvoorbeeld motors.

Poolse groep Smart Home deur SmartMe

Poolse groep Xiaomi deur SmartMe

SmartMe-promosies

Verwante plasings